EU web forum

Crna Gora ostvaruje veoma vidljive rezultate na putu prema EU

Potredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Finske Peka Orpanu.
Crna Gora ostvaruje veoma vidljive rezultate na putu prema EU
Portal AnalitikaIzvor

Izrazivši zadovoljstvo što su se za vrijeme njegovog mandata desile veoma važne i pozitivne promjene zahvaljujući kojima je Crna Gora ostvarila napredak u integracionim procesima, ambasador Orpana je zahvalio na veoma dobroj saradnji te istakao da postoji prostor za dalje jačanje bilateralnih odnosa u brojnim oblastima, naročito ekonomiji.

Lukšić je podsjetio na aktuelni momenat u procesu pristupanja EU u okviru kojeg je ukupno otvoreno dvadeset poglavlja i u tom kontekstu zahvalio Finskoj na podršcu u ispunjavanju izazova sa evropske agende. Istakavši da je kontinuiran politički dialog veoma važan za dalje unaprjeđenje saradnje dvije zemlje Lukšić je izrazio uvjerenje će se saradnja iz procesa evropske integracije sve snažnije reflektovati i na ostale oblasti.

Tokom razgovora je bilo riječi o aktuelnim pitanjima iz oblasti bilateralnih i multilateralnih odnosa kao i regionalnoj saradnji u kontekstu integracije u EU.

 

Portal Analitika