EU web forum

Katnić: Biće rezultata koje očekuje EU

Novi pristup u organizovanju tužilačke istrage dovešće do mjerljivih rezultata, koje od Crne Gore očekuje Evropska unija (EU), rekao je specijalni tužilac Milivoje Katnić.
Katnić: Biće rezultata koje očekuje EU
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da će specijalno tužilaštvo nastaviti rad na predmetima koji su u fazi istrage, ali da će se otvoriti i novi, u svim slučajevima u kojim postoji osnovana sumnja za izvršenje nekog krivičnog djela.

"Mi ćemo raditi na otkrivanju počinilaca krivičnih djela iz naše nadležnosti i na jedan efikasan način to procesuirati. Naš rad biće usmjeren, ne prema ličnostima, već prema počiniocima“, rekao je Katnić za Televiziju Crne Gore.

On očekuje i mjerljive rezultate, koji će kako je naveo, pokazati partnerima iz EU da u Crnoj Gori postoji vladavina prava.

“Efikasnost u smislu pravovremenog otkrivanja krivičnih djela,procesuiranja i stvaranja situacija da sudovi mogu donijeti presude koje će izdržati taj institucionalni postupak i postati pravosažne i konačno da sve sankcije iz tih presuda budu efikanso izvršene, biće mjerljivi rezultati i mislim da će to biti dovoljno za ubjeđivanje naših prijatelja i partnera iz Evrope”, naveo je Katnić.

Izvor: Agencija Mina

Portal Analitika