EU web forum

Tri miliona eura za 33 projekta u okviru programa „Evropa za građane“

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu pri Evropskoj komisiji objavila je rezultate za program Evropa za građane, poglavlje 1 „Evropsko sjećanje“, na osnovu konkursa objavljenog u martu, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Tri miliona eura za 33 projekta u okviru programa „Evropa za građane“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U okviru ovog konkursa, od ukupno 538 podnijetih aplikacija za grant iz većine zemalja učesnica programa Evropa za građane, 33 projekta su odobrena sa ukupnim iznosom dodijeljenih sredstava od 3.021.560 eura.

Na osnovu ovog poziva, tri organizacije iz Crne Gore učestvuju kao partneri u nekom od odobrenih projekata, i to:

· NVO Građanska alijansa iz Podgorice, kao partner na projektu Mobilizing Society Against Genocide Denial, Racism and Anti-Semitism in Europe, čiji je vođa francuska organizacija EGAM- European Grassroots Antiracist Movement, uz ukupan iznos granta od 100 000 eura;

· NVO 35mm iz Podgorice, kao partner na projektu Festival tolerancije, čiji je vođa hrvatska organizacija Festival suvremenog židovskog filma Zagreb, uz ukupan iznos granta od 100 000 eura;

· NVO Centar za građansko obrazovanje iz Podgorice, kao partner na projektu Personal faces of resistance and Opposition to Oppression in 20th Century in Europe, čiji je vođa hrvatska organizacija Dokumenta Centar za suočavanje sa prošlošću, uz ukupan iznos granta od 99 750 eura.

Podsjećamo da je sljedeći rok za dostavljanje aplikacija za program Evropa za građane 1. septembar, i to za konkurse Mreže gradova i Bratimljenje gradova.

Više informacija o pozivima možete pronaći na sajtu Evropske komisije (http://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens_en).

Portal Analitika