EU web forum

Nove pozitivne ocjene stižu 22. juna

Crna Gora je država u kojoj se bilježi kontinuirani napredak, ocijenio je funkcioner Evropske unije Zoltan Martinuš, koji je, govoreći o reformi pravosuđa i vladavini prava, savjetovao da Crna Gora treba da bude “proaktivna prema zemljama članicama EU u predstavljanju rezultata u reformi pravosuđa i borbi protiv organizovanog kriminala.
Nove pozitivne ocjene stižu 22. juna
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sa Martinušem je danas, u Savjetu Evrope, razgovarao predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević.

Vukčević je sagovornika upoznao sa aktuelnom fazom u procesu reforme zakonodavnog i institucionalnog okvira u pravosuđu, s naglaskom na jačanju institucionalne nezavisnosti sudstva i personalne nezavisnosti sudija, kao i jačanju transparentnosti  pravosudnog sistema.

Direktor za proširenje, bezbjednost, civilnu zaštitu i podršku Savjetu za spoljne poslove u Savjetu Evropske unije Zoltan Martinuš je najavio da će na Međuvladinoj konferenciji 22. juna u Luksemburgu biti prepoznat “konstantan i kontinuiran napredak Crne Gore”,  kao “priče sa dobrim vijestima”.

Sastanak sa Martinušom održan je u okviru Vukčevićeve posjete institucijama Evropske unije i Kraljevine Belgije, koja je počela juče, posjetom Sudu pravde EU.

Vukčević će sjutra imati sastanke u Visokom savjetu pravde Kraljevine Belgije i Stalnoj kancelariji Evropske mreže pravosudnih savjeta EU, a posjetu će završiti sastankom u Evropskoj komisiji.

Portal Analitika