Literatura

Mario Vargas Ljosa u petak u podgoričkoj "Gradskoj knjižari"

Mario Vargas Ljosa predstaviće se prvi put crnogorskoj javnosti u petak, 19. juna, u podgoričkoj Gradskoj knjižari od 19 časova.
Mario Vargas Ljosa u petak u podgoričkoj "Gradskoj knjižari"
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika iz sjedišta njegovog crnogorskog izdavača, kuće Nova knjiga, boravak u Crnoj Gori počeće druženjem sa čitaocima u glavnom gradu.

Narednog dana Vargas Ljosa će posjetiti Budvu i tom prilikom o svečano otvoriti ovogodišnji Grad teatar i Mediteranski salon knjiga u tom gradu, gdje će biti priređeno njegovo književno veče.

Za razliku od ranije najavljenog, simpozijum "Književni plamen Vargasa Ljose" neće biti održan u Bijelom Polju, već u Hotelu "Splendid" u Bečićima, 21. juna od 11 časova. Na ovom skupu će biti neki od najistaknutijih univerzitetskih profesora, poznavalaca latinoameričke književnosti i tumače djela ovog nobelovca, a koji su iz iz Crne Gore i regiona. Tako će na simpozijumu govoriti: Aleksandar Jerkov, Dalibor Soldatić, Ksenija Vulović, Bojan Jović, Mirjana Sekulić, Jelica Veljović, Vladimir Gvozden, Bojana Kovačević-Petrović, Tomislav Brlek, Anastasija Gjurčinova, Sanja Mihajlovik-Kostadinovska, Sonja Tomović-Šundić, Aleksandra Vuković i Goran Radonjić.

Foto: theguardian.com

Portal Analitika