EU web forum

Veliko interesovanje za prvi Info dan sredstava iz IPA-e za jačanje veza nauke i privrede

Prvi info dan povodom Konkursa za dodjelu malih i srednjih grantova za jačanje veza između akademskog sektora i privrede, priredilo je danas Ministarstvo nauke u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore.
Veliko interesovanje za prvi Info dan sredstava iz IPA-e za jačanje veza nauke i privrede
Portal AnalitikaIzvor

Kako podsjećaju iz Ministarstva nauke, ovaj konkurs je objavljen 7. maja, a implementira se u okviru IPA IV Operativnog programa za razvoj ljudskih resursa 2012-2013.

- Info dan bio je prilika da se potencijalnim aplikantima prezentuju mogućnosti korištenja sredstava predpristupne pomoći EU, mehanizmi i procedure za prijavljivanje na Konkurs Načelnica Direkcije za međunarodne programe i evropske integracije Ministarstva nauke, mr Smilja Kažić-Vujačić, u uvodnoj riječi informisala je veliki broj učesnika o IPA IV komponenti i Operativnom programu za razvoj ljudskih resursa 2012-2013 i konkretno o navedenoj mjeri 2.2. u okviru koje je pomenuti Konkurs i raspisan. Ona je istakla i značaj međuresorne saradnje, kao i saradnju sa Delegacijom Evropske unije na pripremi samog Programa. U ime Ministarstva finansija, načelnica u Direktoratu za finasiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Katarina Živković, prezentovala je ulogu Ministarstva finansija-CFCU, kao ugovornog tijela u realizaciji ovog Programa, odgovornog za procedure prijavljivanja, ugovaranja i finansiranja samog granta - navodi se u saopštenju iz Ministarstva nauke.

Nakon uvodnih riječi, predstavljene su dvije prezentacije. Ministarstvo nauke dalo je pregled u dijelu Vodiča za aplikante koji se odnosi na ciljeve, prioritete, aktivnosti i moguće podnosioce/partnere za prijedloge projekata. Ministarstvo finansija pripremilo je prezentaciju o načinima apliciranja, vrstama troškova, izradi budžeta projekta, postupka i trajanja evaluacije.

Iz Ministarstva nauke podsjećaju da je naredni Info dan zakazan za 24. jun u 11 sati u Plavoj sali Rektorata UCG. Zapisnik i prezentacije sa današnjeg Info dana, kao i odgovori na postavljena pitanja, u skladu sa procedurom, biće naknadno objavljena na stranicama Ministarstva finansija i Ministarstva nauke.

Portal Analitika