EU web forum

Obilježena Evropska nedjelja održivog razvoja

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je, u saradnji sa Reciklažnim centrom u Podgorici, Unijom poslodavaca Crne Gore i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, obilježilo Evropsku nedjelju održivog razvoja, organizovanjem niza aktivnosti.
Obilježena Evropska nedjelja održivog razvoja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tokom trajanja Evropske nedjelje održivog razvoja, od 30. maja do 5. juna, u 29 evropskih zemalja organizovano je ukupno 3.956 aktivnosti, od kojih su četiri bile u Crnoj Gori.

Obilježavanje Evropske nedelje održivog razvoja u Crnoj Gori počelo je u ponedeljak, 1. juna, u sklopu redovne akcije reciklaže papira, starih novina i kartona, gdje je učestvovalo 10 članica Mreže za društvenu odgovornost, te tom prilikom je prikupljeno ukupno 500 kg materijala koji je predat na dalju obradu Reciklažnom centru u Podgorici.

U utorak, 2. juna, u saradnji sa Unijom poslodavaca Crne Gore predstavljen je  izvještaj o društveno odgovornom poslovanju (DOP), koji predstavlja dio rezultata projekta Društveno odgovorno poslovanje za sve (CSR for all).

Ministarstvo je, u saradnji sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, u četvrtak, 4. juna, organizovalo okrugli sto, u okviru Javne rasprave o Nacrtu strategije ženskog preduzetništva 2015-2020, koja ima za cilj da promoviše položaj žena i podstakne razvoj ženskog preduzetništva u Crnoj Gori.

U petak, 5. juna, na Dan zaštite životne sredine, zaposleni u Ministarstvu održivog razvoja i turizma obišli su Reciklažni centar u Podgorici, kako bi se upoznali sa načinom tretiranja otpada, odnosno, tehnologijom koja se koristi prilikom odvajanja i njegove dalje obrade.

Ovom posjetom su završene aktivnosti u cilju obilježavanja Evropske nedjelje održivog razvoja u Crnoj Gori.

Za više informacija o aktivnostima sprovedenim tokom Evropske nedjelje održivog razvoja dostupne su na linku: http://www.esdw.eu/  

Portal Analitika