Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Po knjiga za Borislava i Slavicu

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Po knjiga za Borislava i Slavicu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Borislav Grujić je dobio knjigu "Trijumfalna kapija", dok je naslov "Zavjera sudnji dan" dobila Slavica Kaluđerović. Pomenuti naslovi se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1805trijumfalna

Erih Marija Remark: Trijumfalna kapija

"Trijumfalna kapija" je priča o čovjeku bez zemlje, ujedno i klasik o Drugom svjetskom ratu iz pera autora romana "Na zapadu ništa novo".

Godina 1939. Iako mu je zakonom zabranjeno, Ravik, njemački doktor i izbjeglica koji živi u Parizu, dvije godine operiše i liječi neke od najuticajnijih građana Pariza, umjesto manje sposobnih i vještih francuskih ljekara.

Uprkos tome što mu je zabranjeno da se vrati u svoju zemlju i uprkos svakodnevnom opasnom izbjegavanju zatvora i deportacije, Ravik uspijeva da preživi - sve vrijeme tražeći nacistu koji ga je mučio u Njemačkoj. Digao je ruke od mogućnosti da zavoli, ali sudbina ima čudne puteve da mu u život vrati romansu, čak i u najgore moguće vrijeme.

"Erih Marija Remark je veliki svjetski pisac. On je nesumnjivo prvoklasan majstor, čovjek koji može da potčini jezik svojoj volji. Bilo da piše o ljudima ili neživoj prirodi, njegov stil je osjećajan, nepokolebljiv i siguran." Njujork tajms

1805zavjera

Sidni Šeldon: Zavjera sudnji dan

Kada se misteriozni balon sruši na zemlju u predjelu švajcarskih Alpa, rukovodstvo NSA angažuje Roberta Belamija da prati i identifikuje deset ljudi koji su bili svjedoci ovog događaja.

Belamijeva opsesija ovim tajnim zadatkom već ga je koštala jedine žene koju je ikada volio, pa sada vjeruje da nema više da izgubi. Međutim, u potrazi za dokazima - od Rima preko Budimpešte do Teksasa - otkriva nevjerovatnu zavjeru koja nema samo velike razmjere na zemlji nego i u svemiru.

Sam i izdat od svih, Belami će se naći u situaciji da u svojim rukama ima ključ za spas cijele planete.

Portal Analitika