Literatura

NOVA KNJIGA: "Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici" u Gradskim knjižarama

Prvi roman za odrasle Rodriga Munjosa Avie, "Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici", ujedno njegovo prvo djelo prevedeno na crnogorski jezik, može se naći u svim Gradskim knjižarama u izdanju Nove knjige.
NOVA KNJIGA: "Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici" u Gradskim knjižarama
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je priča o neobičnom junaku koji se bori sa tragikomičnim problemima, o njegovom snalaženju u savremenom svijetu i njegovoj potrazi za srećom, odnosno smislom života.

Radnja je smještena u poznatu četvrt Madrida, a disleksični Rodrigo Montalvo je glavni lik. Njegova djeca, žena i mačak su njegov život. Radi kod oca u gigantskoj porodičnoj kompaniji. On je srećan čovjek. Ili je barem tako vjerovao. Sve do dana kada njegov zet, psihijatar, dijagnozom izazove sumnju. I svijet se odjednom okreće naglavačke...

Naš junak želi da sazna šta nije u redu i počinje konsultacije sa psiholozima, psihijatrima, hipnotizerima i iscjeliteljima, koji nude urnebesna rješenja. Ali, najveće iznenađenje dolazi na kraju - od onog od koga najmanje očekujete.

Rodrigo Munjos Avia u ovom romanu izuzetno duhovito i neuvijeno karikira akademsku analizu, psihijatre i psihologe, a u isto vrijeme uzdiže vrijednosti porodičnog života, ljubavi, podrške. Diplomirao je filozofiju, a djeluje i kao scenarista i likovni kritičar. Ovim romanom šalje poruku da nas prepreke u životu ne smiju pokolebati i da moramo ići naprijed, s vjerom u sebe. A smijeh je za to najbolja terapija. Roman koji će vas, kako sam autor navodi, istovremeno nasmijati, ali i navesti na razmišljanje, možete naći u svim Gradskim knjižarama u izdanju Nove knjige.

1705psihijat1
Portal Analitika