EU web forum

RADULOVIĆ: Vratiti tradicionalno dobre odnose BiH i Crne Gore u normalu

Očigledno je prevagnula politička mudrost i realnost, pa i racionalnost ako hoćete. Ovo je jako dobra vijest iz Sarajeva, izjavio je danas Feni predsjednik Evropskog pokreta Crne Gore Momčilo Radulović, nakon što Predstavnički dom Parlamentane skupštine Bosne i Hercegovine nije usvojio Prijedlog rezolucije o Sutorini.
RADULOVIĆ: Vratiti tradicionalno dobre odnose BiH i Crne Gore u normalu
Portal AnalitikaIzvor



- Politički avanturizam ove vrste je bio zadnje što je trebalo BiH, ali i odličnim odnosima BiH i Crne Gore - poručuje Radulović.

Po njegovim riječima, sada se možemo nadati brzom vraćanju ovih tradicionalnih dobrih odnosa u normalu i rješavanju ozbiljnih izazova, kao što je, na primjer, poboljšanje putne infrastrukture između dviju zemalja. 

Takođe, dodao je, Crna Gora, njene institucije i civilni sektor mogu pomoći BiH da intezivira svoje procese vezane za evropsku integraciju i ova se saradnja mora intezivirati. 

- Crna Gora ima i takvu dužnost, s obzirom na to da je predvodnica u ovom procesu u regionu - naglasio je Radulović.

Naveo je da, nažalost, postoji još i niz otvorenih graničnih pitanja u regionu, ali se nada da će ona u dogledno vrijeme biti regulisana na osnovu drobre volje ili međunarone arbitraže i da neće izazivati dublje konflikte.

 

(vijesti.ba)

Portal Analitika