Literatura

Dragan Radulović gost studenata i predavača FCJK

Književnik i predśednik Matice crnogorske, Dragan Radulović, govoriće sjutra na Fakultetu za crnogorskih jezik i književnost u Slušaonici 1 od 10 časova, a medijator će biti dr Vladimir Vojinović.
Dragan Radulović gost studenata i predavača FCJK
Portal AnalitikaIzvor

Autor će sa studentima i profesorima razgovarati o stvaralačkim iskustvima, odnosu umjetnosti i stvarnosti i čuvanju i afirmaciji crnogorskoga identiteta.

Dragan Radulović rođen je 1969. godine na Cetinju. Diplomirao je filozofiju na Filozofskome fakultetu u Beogradu, još kao student pisao je za novine i bio član redakcije crnogorskoga neđeljnika Monitor, a zatim Primorskih novina iz Budve. Profesor je filozofije u Srednjoj školi "Danilo Kiš" u Budvi. Član je Crnogorskoga PEN centra i Crnogorskoga društva nezavisnih književnika. Objavio je četiri knjige proze i jednu dramu. Njegove priče, eseji i odlomci iz romana prevođeni su na engleski, slovenački, švedski, italijanski, njemački, ruski i mađarski jezik. Priča "Lice koje pjeva" iz knjige "Splav meduze" uvrštena je u antologiju Best European Fiction 2013, koju je sačinio Aleksandar Hemon. Za prozni opus dobio je 2009. godine književnu nagradu "Stefan Mitrov Ljubiša".

Gostovanje Radulovića organizuju Fakultet za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja i Crnogorski akademski književni klub.

Portal Analitika