Literatura

X PG SAJAM KNJIGA: Bogat program za vikend

I juče je Sajam posjetio veliki broj čitalaca, među kojima je bilo dosta djece iz podgoričkih osnovnih škola.
X PG SAJAM KNJIGA: Bogat program za vikend
Portal AnalitikaIzvor

Jubilarni X Međunarodni podgorički sajam knjiga juče su, pored brojne publike, posjetili ministar kulture Pavle Goranović, i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović.

Oni su, nakon što su ih organizatori Sajma dočekali, obišli štandove i upoznali se sa ponudom Sajma, a zatim bili ugošćeni na štandu IK Nova knjiga.

Današnji program počeće promocijom autora zemlje-gošće, Jagmura Tunalija i Islama Saćena od 13 časova. Sat kasnije, Jelena Knežević predstaviće Emiru Larson, a od 15 časova gošća će biti Milica Kralj. Knjiga "Brda na razboju" Milice Šćepanović biće predstavljena od 16 časova uz moderaciju Jelene Krsmanović. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva će u standardnom terminu od 17 časova prezentovati knjigu Dragane Kršenković-Brković "Poetika prolaznosti", a sat kasnije na programu je predstavljanje knjige "Admiral Marko Vojinović" Pavla Vojinovića. Promocije dubrovačkih autora počeće u 20 časova razgovorom Aleksandre Vuković sa Lukom Paljetkom o djelu "Tisuću šiba preko usta" a sat kasnije će Rade Jarak sa Boženom Jelušić razgovarati o svojoj knjizi "Yu puzzle".

Sjutra će prva promocija biti priređena od 16 časova, kada će Danijela Otašević predstaviti knjigu za djecu "Kako raste mama" Tatjane Kuljača. Sat kasnije ZUNS će promovisati udžbenike za crnogorski kao nematernji jezik. Filip Ferdinandi biće moderator dvosatnog programa od 18 časova, gdje će razgovarati sa piscima Dušanom i Ilijom Đurovićem. Program će biti zatvoren promocijom dramske trilogije "Grci" Ljubomira Đurkovića, sa kojim će razgovarati Ilija Đurović.

0905sajam3
Portal Analitika