Literatura

X SAJAM KNJIGA: Vlahović, Vojvodić i Andrijašević kao specijalni gosti

Treći dan jubilarnog X Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga protekao je u znaku posjete ministarke nauke u Vladi Crne Gore dr Sanje Vlahović, zatim rektorke Univerziteta Crne Gore Radmile Vojvodić i prorektora UCG dr Živka Andrijaševića.
X SAJAM KNJIGA: Vlahović, Vojvodić i Andrijašević kao specijalni gosti
Portal AnalitikaIzvor

Jučerašnji program počeo je druženjem đaka sa autorima Ksenijom Popović, Nikolom Nikolićem i Đurom Radosavovićem, nakon čega je bila upriličena i dodjela nagrada "Obodskog slova". Veliki broj posjetilaca okupila je i promocija romana "Na putu za Damask" Miodraga Lekića, u izdanju Plavog jahača. Nakon predstavljanja knjige "Atlantida još postoji" Zorana Ilinčića, brojna publika je prisustvovala još jednoj promociji Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. Tom prilikom je predstavljena knjige "Doći ću iz šume čak" Jelene Martinović Bogojević. Uslijedilo je druženje sa jednim od najznačajnih crnogorskih pisaca mlađe generaije, Ognjenom Spahićem, koji je ujedno davao autograme na štandu Nove knjige. Razgovor sa Blagojem Grahovcem o njegovoj novoj knjizi vodio je Balša Brković, a zatim je Nova knjiga promovisala još jednog autora koji je od skora pod njihovim okriljem: Nikolu Malovića i negov roman "Bog u boci". Program je zatvoren promocijom romana "Vajar" Svetozara Savića.

0805sajam1Program na X Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga danas će početi već u podne, kada će govoriti izraelski diplomata i pisac Dan Orijan, a moderator će biti dr Igor Lukšić. Izdavačka kuća Hesperia edu od 13 časoa predstaviće "Kulturnu istoriju Beograda XVIII veka" i knjigu Olge Vukčević Kićanović "Praktikum poslovnog uspeha". O novoj autorskoj agenciji biće govora u 16 sati, a sat kasnije će Zavod za udžbenik i nastavna sredstva u ustaljenom terminu promovisati knjigu za djecu Bosiljke Pušić "Žab'ilijada". Zemlja-gošća Turska danas predstavlja pjesnika Jagmura Tunalija i njegovo djelo, a od 19 časova će Ivan Stanković govoriti o svojoj "Kakodalogija", uz moderatorku Sonju Drobac. Istovremeno, u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović" biće priređeno Veče savremenih slovenačkih pisaca, na kome će biti predstavljeni Nina Kokelj i Dušan Čater. Jedan od najpopularniji autora regiona, Ivan Tokin predstaviće naslov "Najnormalniji čovek na sveta" uz moderatora Đura Radosavovića od 20 časova, a posljednji program dana biće promocija knjige "Prvaci sveta" Slavoljuba Stankovića.0805sajam2
Portal Analitika