EU web forum

BAR: Otvorena sedma Škola prava EU

U hotelu Princess u Baru otvorena je nova Škola prava EU posvećena važnosti zaštite individualnih prava građana.
BAR: Otvorena sedma Škola prava EU
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je već sedma godina zaredom kako se u mjesecu maju održava Škola prava Evropske unije, u organizaciji Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica i Opštine Bar.

udg

Zahvaljujući svom regionalnom karakteru i prisustvu vrhunskih stručnjaka iz oblasti Prava EU, ova škola omogućava susret crnogorskih srednjoškolaca i studenata s vodećim profesorima iz ove oblasti iz zemalja čitave jugoistočne Evrope, saopšteno je Portalu Analitika iz Strudentskog centra Komunikologije i medija UDG-a.

udg1

Ovogodišnju sesiju svečano su otvorili potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i dekan Fakulteta pravnih nauka UDG prof. dr Dragan Vukčević. Tokom svog obraćanja Dušan Raičević poželio je toplu dobrodošlicu učesnicima i predavačima škole i izrazio zadovoljtstvo što Bar ima čast da bude domaćin jednoj ovakvoj manifestaciji. U ime Fakulteta pravnih nauka, Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Dragan Vukčević pozdravio je prisutne i istakao kako je „pravo, kao nauka, vrlo bitan segment kad je riječ o području evroatlanskih integracija Crne Gore, a ova škola ga dodatno osnažuje i našoj široj javnosti približava njegove brojne važne aspekte .“

udg2

Aktuelna tema sedme Škole prava EU je „Individualna prava u Evropskoj uniji i njihova zaštita”, a studenti će imati priliku da prate predavanja brojnih eminentnih profesora kao što su: Budimir Košutić, Milan Škulić ili Stevan Lilić s Beogradskog Univerziteta, Marijana Pajvančić s Univerziteta u Novom sadu, te poznati hrvatski univerzitetski profesori Eduard Kunštek, Miomir Matulović i mnogi drugi. Učesnici će se, tokom svog trodnevnog boravka u Baru, baviti raznim pitanjima iz oblasti prava u kontekstu evropskih integracionih procesa, poput: građanskog procesnog prava Evropske unije, socijalnih promjena u Evropi, rodne ravnopravnst u političkom životu i sl.

Posljednjeg dana, tokom svečanog zatvaranja škole, svim polaznicima biće uručene diplome.

 

 

 

 

 

Portal Analitika