EU web forum

Tirana: Otvoren treći seminar projekta „Regionalna konvencija o Evropskoj integraciji“

Danas je u Tirani otvoren treći seminar u okviru projekta „Regionalna konvencija o Evropskoj integraciji“, koji Evropski pokret u Crnoj Gori realizuje u saradnji sa Evropskim pokretom u Albaniji i Evropskim pokretom u Srbiji, kao i partnerima iz Višegrad grupe, a uz finansijsku podršku Njemačkog pakta za stabilnost i Međunarodnog Višegrad fonda.
Tirana: Otvoren treći seminar projekta „Regionalna konvencija o Evropskoj integraciji“
Portal AnalitikaIzvor

Današnji događaj je posvećen temama iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, a u kontekstu kako regionalne saradnje tako i saradnje državnog i civilnog sektora. Ministarstvo vanjskih poslova Albanije je dalo svoju snažnu podršku ovom projektu kroz uključivanje današnjeg seminara u agendu Procesa saradnje Jugoistočne Evrope kojim Albanija trenutno predsjedava. Time je Regionalna konvencija proširena i na druge zemlje Jugoistočne Evrope.

tirana1

Seminar su otvorili gospođa Odeta Barbullushi, pomoćnica ministra vanjskih poslova Albanije, Nj. E. Ambasador Hellmut Hoffmann, Ambasada Njemačke u Albaniji, gospodin Gledis Gjipali, izvršni direktor Evropskog pokreta u Albaniji i gospodin Momčilo Radulović, predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori. U naredna dva dana učesnici će imati priliku da razmijene iskustva u tri ključne oblasti – migracije, azil i borba protiv korupcije, kao i da razmotre buduće vidove saradnje na regionalnom nivou zarad unaprjeđenja i ubrzanja procesa evropske integracije u regionu, ali i poboljšanja regionalne saradnje.

tirana2
Portal Analitika