Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Po knjiga za Esmeru i Veselinku

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Esmeru Tahiragić i Veselinku Čađenović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača. "Upražnjeno mjesto" pripala je Esmeri, dok je roman "Opet on" dobila Veselinka. Oba naslova mogu se naći i u nekoj od Gradskih knjižara.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Po knjiga za Esmeru i Veselinku
Portal AnalitikaIzvor

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

3003opeton

Timur Vermes: Opet on

Smijati se sa Hitlerom - da li se to može? Da li se to smije? Otkrijte sami u njemačkom bestseleru koji je uzdrmao svijet i podstakao brojne polemike.

Što bi Adolf Hitler danas još mogao da učini? Ova gorka satira pokušava to jednostavno da isproba, tako što ga ponovo budi u današnjem Berlinu. Protagonista ove satirične priče je Hitler koji munjevitom brzinom i nadasve oštroumno zapaža ljudske slabosti, koji nepogrješivo slijedi svoju bizarnu logiku, koji je zadrt, ali ne i lud.

Knjiga o putovanju Adolfa Hitlera sa puste poljane u centru Berlina, preko kioska i turskog servisa za hemijsko čišćenje, pa sve do njemačke televizije, predstavlja pravi užitak koji čitaoce ostavlja bez daha.

3003upraznjenomjesto

Dž. K. Rouling: Upražnjeno mjesto

Nakon iznenadne smrti Barija Ferbradera, altruiste i društvenog aktiviste, odborničko mjesto u gradskoj skupštini je upražnjeno, a mali grad Pagford prepušten je sebi i skrivenim demonima koji vrebaju ispod idilične fasade.

U malom mjestu, gdje svako zna svačije tajne, kampanja za odbornika lako postaje prljava. Svi lični grijesi koji su godinama potiskivani, sada - motivisani sebičnim ambicijama - pokazuju se u punom sjaju.

Portal Analitika