Literatura

NOVA KNJIGA: Koeljova senzualna bajka

Nakon objavljivanja posljednjeg romana Paula Koelja "Preljuba", izdavačka kuća Nova knjiga za ljubitelje pisane riječi pripremila je još jedan njegov roman - "Jedanaest minuta".
NOVA KNJIGA:  Koeljova senzualna bajka
Portal AnalitikaIzvor

U ovoj knjizi o osjetljivoj, teškoj i škakljivoj temi, Koeljo govori o svemu što ga tišti, a ne ono o čemu svi vole da slušaju.

U romanu "Jedanaest minuta" Koeljo istražuje temu seksa i stvara savremenu, melanhoničnu i senzualnu bajku, koja govori o preobražaju jedne žene u potrazi za samom sobom. Zasnovan na stvarnim događajima, ovaj roman polazi od banalizacije ljubavi i seksa kako bi nas naveo na promišljanja o ljudskoj prirodi i slobodi da budemo ono što jesmo.

Mlada djevojka Marija, razočarana u ljubav, napušta svoj dom i upušta se u potragu za avanturom i strašću. Odgovore na najintimnija pitanja pronalazi radeći kao prostitutka.

- Neke knjige pomažu nam da sanjamo, druge nas vraćaju u stvarnost, ali niko ne može da pobjegne od onoga što je za jednog autora najznačajnije: a to je iskrenost u onome što piše - izjavio je Paulo Koeljo.

Knjige ovog popularnog autora prevedene su na više od 80 jezika i objavljene širom svijeta u tiražu preko 150 miliona primjeraka. Romanom "Jedanaest minuta" podgorička Nova knjiga je dopunila kolekciju izdanja ovog autora, koju su do sada činile njegov posljednji roman "Preljuba", zatim "Rukopis pronađen u Akri" i "Alhemičar", sa kojim je Koeljo ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođeniji autor.

1903paku1
Portal Analitika