Politika

NOVA: Lekić će ostati upamćen kao dio dragocjenog iskustva DF-a

Miodrag Lekić će ostati upamćen kao dio dragocjenog iskustva koje će Demokratskom frontu (DF) pomoći da nastavi u daljem radu kvalitetnije, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.
NOVA: Lekić će ostati upamćen kao dio dragocjenog iskustva DF-a
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije su, reagujući na Lekićevu odluku da napusti DF, kazali da je on iskoristio princip koji je više puta promovisao- “da svako može slobodno ući ili izaći iz tog političkog saveza, ukoliko procijeni da mu je on tijesan i da se ne osjeća dobro u njemu”.

“Lekić će ostati upamćen kao dio jednog dragocjenog iskustva, koje će DF-u pomoći da nastavi u daljem radu kvalitetnije bez obzira na njegovu odluku da napušti ovaj politički savez, i kao sto nas je juče obavijestio, osnuje vlastitu političku partiju”, navodi se u reagovanju Nove.

Iz te partije su kazali da ih raduje činjenica što su svi ključni konstituenti DF-a odlučili da nastave zajedničko djelovanje, poštujući utvrđene principe, sa nepromijenjenim programskim ciljem “beskompromisne borbe protiv diktatorskog režima”.

“Lekić je bio naš izbor. Pozivajući ga da stane na čelo DF uradili smo ono što je do tada bilo nezamislivo na političkoj sceni Crne Gore”, navodi se u saopštenju Nove.

Do tog vremena je, kako su naveli, i najmanji “liderčić” neke novoosnovane vanparlamentarne stranke smatrao da je pozvan da inicira okupljanje opozicije ili iznosi velike planove za budućnost Crne Gore.

“Prvi put se u istoriji Crne Gore desilo da su dokazane opozicione parlamentarne stranke i neposredno izabrani predstavnici naroda ukazali veliko povjerenje vanstranačkoj osobi, imenujući je za prvog političara opozicije”, objasnili su iz Nove.

Oni su, kako su kazali, procijenili da dugogodišnje Lekićevo iskustvo u izvršnoj vlasti, distanciranje od svakodnevne političke borbe, čak i opasnost od “prljave i niske kampanje nedoraslih i nezrelih političkih protivnika”, a na drugoj strani uspješni javni nastupi u teškim ratnim vremenima, obezbjeđuju prednost za opozicionu pobjedu na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

“Nažalost, ta zajednička procjena nije bila dobra, jer ti ciljeve nisu ostvareni zbog izbornih krađa i manipulacija režima”, poručili su iz Nove.

Lekić je, kako su podsjetili, prihvatio programska i organizaciona načela i sistem odlučivanja koje su utvrdili uspostavljajući DF.

“Nakon lokalnih izbora u Podgorici, iz centara van DF, pokrenuta je snažna medijska akcija usmjerena na preuređenje DF suprotno principima na kojima je formiran”, navodi se u saopštenju.

Nova je, kako piše u saopštenju, prethodnih mjeseci uložila velike napore da odbrani DF, očuva načela na kojima je nastao, snažno podržavajući Lekića.

 “Nažalost, napori nisu urodili plodom”, zaključili su iz Nove.

Mina 

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G GRADSKI ODBOR PUPI
14.03.2015. 17:10

DF mora ostati i opstati,sa još više snage,jedinstva i energije.PUPI i RP će ojačati DF.Sa gospodinom Lekićem i dalje će mo saradjivati,kao i sa svima iz opozicije.

0
0
P PUPI-PENZIONERICG
14.03.2015. 17:07

SJAJAN STAV DEMOKRATSKOG FRONTA. LEKIĆ ĆE OSTATI UPAMĆEN KAO DIO VREMENA JAKO USPJEŠNOG U DF. DEMOKRATSKI FRONT OSTAJE I OPSTAJE ,JAČA SVAKIM DANOM, JER PARTIJA PENYIONERA/PUPI SE MASOVNO PROŠIRUJE, A TU JE I RADNIČKA PARTIJA. DF ĆE BITI JAK KAO LOVĆEN. NA VISINAMA DURMITORA, SAMO SA POŠTENIM LJUDIMA I DOSLEDNIM, A PRIŠLO JE I PREKO 50 NVO. PA NE YAVISI DF SAMO OD JEDNOG ČOVJEKA I AKO POJEDINAC YNAČI MNOGO.

0
1
M Muki
14.03.2015. 15:14

Davno sam ja rekao da ce DF dozivjeti fijasko,prije ili kasnije,sto se evo i dogodilo.Zasto? zato sto je to bila neprincipijalna i potpuno abnormalna koalicija po svim parametrima.kako se moze vjerovati politickom djelovanju jedne grupacije politickih lidera kada u njima samima ima svakakvog politickog taloga.Jedan je bio provjereni cetnicki vojvoda,drugi je bio dosta sumnjivi unitarista,treci je na trasi cekanja pobjednika,a sam vodja nikada ne doreceni niti Srbin,niti Crnogorac,a ponajmanje jasan za kakvu je drzavnu tvorevinu vezan.E sad vi recite,ako imate politickog sluha,dokada je moglo ovo da potraje?

1
0
S Slavujko
14.03.2015. 07:43

Zavrsili sve vi svoju misiju. Gotovo je pomirite se sa tim. Sad kad ode Goran tamo ce politiku da vodi Mandicev sin

3
1
j ja
13.03.2015. 20:36

a dali ce i koliko DF postojati je drugo pitanje

9
0
R RESPEKT
13.03.2015. 20:30

Ko ne vidi CORAV je ,da ovo ide naruku Milu DPS a na veliku stetu SDP sada ce DF da se raspane i kud koji mili moji svako svom PRIRODNOM JATU ,Vucic premijer SRBIJE imace uticaja da se PROERO SRBI zbiju oko MILA I NJEGA VUCICA i to ce biti snaga u REGIONU za RESPEKT, koju ce ZAPAD podrzati budite sigurni ,NATA nema bez pristanka SRBA-to i Milo zna - KRUSO je EKSPERIMENT a ne zaboravite Milo je pruzao RUKU SRBIMA. PUSTITE KOMENTAR. .

5
6