Zanimljivosti

Nova rekordna godina za BMW

Njemački proizvođač automobila BMW saopštio je danas da je 2014. bila njegova peta uzastopna rekordna godina, zahvaljujući snažnoj tražnji njegovih automobila.
Nova rekordna godina za BMW
Portal AnalitikaIzvor

"Nastavili smo sa dobrim rezultatima u prošloj godini, ostvarili smo novi rekord prodaje, prihoda i zarade. Snažna tražnja naših vozila širom svijeta doprinela je rezultatima", rekao je izvršni direktor BMW-a Norbert Rajthofer, a prenijela agencija Frans pres.

Njemačka kompanija je prošle godine prodala ukupno 2,11 miliona vozila u svijetu, 7,9 odsto više u odnosu na 2013. Prihodi su istovremeno uvećani 5,7 odsto na 80,4 milijarde evra, a profit iz poslovanja 14,3 odsto na 9,11 milijardi. Neto zarada je porasla 9,2 odsto na 5,81 milijardu evra.

BMW navodi da će dioničarima isplatiti uvećane dividende od 2,90 odsto po akciji odnosno 2,92 evra po preferencijalnoj akciji, u odnosu na 2,60 i 2,62 evra iz 2013.

"U svjetlu planiranog lansiranja 15 novih modela tokom 2015, očekujemo rast prodaje širom svieta i novi rekordan broj isporuka", rekao je Rajthofer.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.