Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagrađuju dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da dobiju dva naslova u izdanju Nove knjige. Tako će prva dva čitaoca koji danas u 12 časova pozovu broj našeg portala 067 / 282 - 112, postati dobitnici knjige „Indija plejs“ ili „Meandar“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

Samanta Jang: Indija plejs

Kada je Hana Nikols posljednji put vidjela Marka D'Alesandra prije pet godina, on joj je slomio srce.2302indijaplejs

Loš momak koji se krio iza maske slatkog momka, bio je jedini muškarac kojeg je Hana ikad voljela i jedini muškarac s kojim je bila. Poslije jedne strastvene noći koju su proveli zajedno, Marko se odselio, ostavljajući Škotsku i Hanu. Još uvijek pod utiskom noći koju su proveli zajedno, Hana nikada nije otišla odatle.

Napuštanje Hane bila je najveća Markova greška, koje je sve više bio svjestan godinama.

I onda, kada ih sudbina ponovo spoji, Marko Hanu neće pustiti bez borbe. Taman kada Marko pomisli da Hanu i njega više ništa neće rastaviti, ona otkriva tajnu koju je dugo krila od njega - tajnu koja bi mogla zauvek da ih razdvoji.

Nikola Nikolić: Meandar

Novi roman Nikole Nikolića, generacijski je i društveno prepoznatljiva povijest mladog visokoškolca u potrazi za poslom i u sudaru sa kriminalom, ali i crnohumorna priča o meandru - lavirintu u kojem se naše društvo izgubilo i iz kojeg je izlaz moguć jedino u bajci.2302meandar

Simbolika meandra, kao linearnog oblika lavirinta, čini da Nikolićev roman čitamo kao potragu za narušenim skladom ličnosti junaka u uslovima ozbiljnih društvenih poremećaja. Zbog toga povlašćeno mjesto pripada psihološkim meandrima uzaludnosti i beznađa.

Budući da su elementi humora i satire u kontrapunktu sa zgužvanim krajem u maniru bajke, ostaje i utisak gorke ironije kada je u pitanju izvjesnost izlaza iz lavirinta društvenih devijacija.

Portal Analitika