Literatura

„Vodič kroz svetske religije“ u izdanju Nove knjige i Nove knjige plus

Djelo Mirče Elijada i Joana P. Kulijana provešće vas kroz svjetske religije u izdanju koje se, poslije dužeg vremena, može naći na našem tržištu u izdanju Nove knjige iz Podgorice i Nove knjige plus iz Beograda.
„Vodič kroz svetske religije“ u izdanju Nove knjige i Nove knjige plus
Portal AnalitikaIzvor

„Vodič kroz svetske religije“ čiji su autori Mirča Elijade i Joan P. Kulijano je djelo koje sadrži informacije o nastanku 33 svjetske religije, kao i informacije o vjerskim običajima, pojmovima i ličnostima koje su u njemu navedene.

Vodič u kojem su glavne svjetske religije raspoređene po abecednom redu, Elijade je osmislio tako da bi poslužio za lakšu, praktičnu upotrebu, i da može da ispuni višestruke funkcije. Podijeljen je na dva dijela: Makro i Mikro rječnik. Makro rječnik sadrži potpun pregled 33 religije. U drugom dijelu, Mikro rječniku, nalaze se kratke napomene o najvažnijim temama i jednostavne reference na Makro rječnik.

- Knjiga koja se čita od korice do korice, kojoj ćete se stalno vraćati i koja će vas navesti da shvatite zbog čega se Elijade smatra jednim od najvećih istraživača našeg doba. Iščitavajući Elijadev „Vodič kroz svetske religije“, koji je nastao povezivanjem mnoštva podataka iz različitih enciklopedija, zapitaćete se da li je ijedan ljudski um posjedovao toliko činjenica o religiji kao što je njegov – navodi se u najavi ovog izdanja Nove knjige i Nove knjige plus, koje možete naći u svim Gradskim knjižarama.

Portal Analitika