Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Vojka i Irena dobitnice izdanja „Nove knjige“

Vojka Vujović i Irena Bulajić dobitnice su naslova Nove knjige kojima Portal Analitika i ovaj podgorički izdavač, u saradnji sa Gradskom knjižarom nagrađuju dva naša čitaoca.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Vojka i Irena dobitnice izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

 

Vojka će ubuduće u svojoj biblioteci imati "Crveni šator", dok je Irena dobitnica knjige "Odani".

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1201crvenisatorAnita Dajmant: Crveni šator

Čitajući „Crveni šator“ steći ćete novi pogled na živote žena iz doba koje je izrodilo našu civilizaciju i naše najtrajnije vrijednosti - živote biblijskih žena.

Otkrićete zaboravljeni svijet čudesnih rađanja, robova, zanatlija, kućnih bogova i sestrinskih tajni.

Njeno ime je Dina. U Bibliji, ona ne kaže niti jednu jedinu riječ, a njen se život spominje tek usput, kao kratka bilješka u dramatičnim poglavljima u „Knjizi postanja“, koja govori o njenom ocu Jakovu i njegovim sinovima. U ovom romanu, Dina dobija glas. Ona pripovijeda vlastitu priču i, pritom, oslikava sudbine žena u drevno doba - u doba crvenog šatora.

Roman počinje pričama njenih majki - Lije, Rahile, Zilpe i Bilhe - četiri Jakovljeve žene. One vole Dinu i uče je vještinama koje će joj pomoći u njenom kasnijem životu.

1201odaniVeronika Rot: Odani

Nekada mirno i složno čikaško društvo, razorili su nasilje i borba za prevlast.

Nekada mirne frakcije su se raspale, a svijet kakav su svi do tada poznavali više ne postoji.

Tris i Četiri kreću u istraživanje spoljnog svijeta, u nadi da će konačno pronaći dugoočekivane odgovore i mir. Čini se da će tek u spoljnom svijetu shvatiti koliko velike žrtve treba da se podnesu i koliko hrabrosti, odanosti i ljubavi je potrebno za mir za kojim tragaju.

Portal Analitika