Literatura

Nova knjiga: Uvjerljiva priča o ljubavi i nauci

Promišljena i očaravajuća priča Elizabet Gilbert „Potpis u svim stvarim“, pisana odvažnim i izazovnim duhom XVIII i XIX vijeka, može se naći u svim Gradskim knjižarama u izdanju Nove knjige.
Nova knjiga: Uvjerljiva priča o ljubavi i nauci
Kristina Jerkov
Kristina JerkovAutor
Portal AnalitikaIzvor

U knjizi „Potpisu u svim stvarima“, Elizabet Gilbert se vraća fikciji, ubacujući svoj jedinstveni glas u očaravajuću priču o ljubavi, avanturi i otkriću. Obuhvatajući period XVIII i XIX vijeka, roman prati sudbinu porodice Vitaker, koju predvodi poslovni čovjek Henri Vitaker. On je rođen u Engleskoj u velikom siromaštvu, a stiče ogromno bogatstvo u Južnoj Americi, zahvaljujući trgovini kininom, da bi na kraju postao najbogatiji čovjek Filadelfije.

Dok Henrijevu kćerku Almu, darovitu botaničarku, istraživanja vode ka dubljim misterijama evolucije, ona se zaljubljuje u Embrouza Pajka, čovjeka koji slika neponovljive orhideje i koji je odvlači u svijet drugačiji od njenog – svijet duhovnog, božanskog i magičnog. Alma je trezvena naučnica, Embrouz umjetnik utopije, ali ono što ujedinjuje ovaj neobičan par je očajnička želja da razumiju kako svijet funkcioniše.

Radnja romana „Potpis u svim stvarima“ odvija se širom svijeta, od Londona do Perua, preko Filadelfije, Tahitija, Amsterdama... Priča je protkana nezaboravnim karakterima: misionarima, abolicionistima, avanturistima, astronomima, kapetanima, neobičnim genijalcima.

Roman o vremenu amaterskih istraživača, prirodnjaka i entuzijasta, čija istraživanja su doprinijela društvenom napretku, koji su za najbolji roman u 2013. godini proglasili „Njujork tajms“, „Vašington post“, „Njujorkera“ i mnogi drugi…

Elizabet Gilbert međunarodnu slavu je stekla bestselerom „Jedi, moli voli“ koji je preveden na više od 30 jezika, prodat u više od deset miliona primjeraka širom svijeta. „Jedi, moli, voli“ se 199 nedjelja nalazio na bestseler listi „Njujork tajmsa“, a 2010. godine je pretočen u film u kome je glavnu ulogu odigrala Džulija Roberts.

Uvjerljiva priča o ljubavi, nauci i propuštenim prilikama u romanu „Potpis u svim stvarima“, može se naći u svim Gradskim knjižarama, u izdanju Nove knjige, kao i ostali romani Elizabet Gilbert - „Jedi, moli, voli“ i „Zauvijek tvoja“.

Portal Analitika