Region

Zadar: Ranjeni beba i otac, napadača očekuje pritvor

Beba i njen otac, koji su juče teško ranjeni u pucnjavi u Zadru, stabilnog su zdravlja, ali je njihova situacija i dalje teška, saznaje portal Index iz zadarske policije.
Zadar: Ranjeni beba i otac, napadača očekuje pritvor
Kristina Jerkov
Kristina JerkovAutor
Portal AnalitikaIzvor

Napadač Zlatko Svirčić priveden je sudiji i očekuje se saopštenje hoće li biti pritvoren.

- Desetomječno dijete, s prostrijelnim ozljedama glave, operisano je. Rane na glavi i mozgu su sanirane. Još je na respiratoru i bori se za život. Za sada je stabilno, a upravo obavljena snimanja pokazuju dobar nalaz i nadamo se dobrome – kazao je za agenicju Hina neurohirurg zagrebačke Klinike za dječje bolesti „Klaićeva“, dr Miroslav Gjurašin koji ga je i operisao.

Index podsjeća da je juče u prijepodnevnim satima 55-godišnji Svirčić došao je pred kuću u kojoj živi njegova bivša supruga. Na ulaznim vratima ugledao je Marina Orlovića, njenog sadašnjeg supruga, s bebom u naručju. Podigao je pištolj i počeo da puca. Ispalio je cijeli spremnik u drugo dijete svoje bivše supruge i njenog partnera. Zatim je krenuo prema kući, sa namjerom da ubije i bivšu suprugu. Ali, njen život je spasio susjed koji je dotrčao i srušio ga na pod. Svirčić je tada pobjegao.

Nešto kasnije sam se predao policiji.

Neslužbeno se saznaje da je 55-godišnjak još prije deset godina uslovno kažnjen jer je bivšoj supruzi prijetio vatrenim oružjem.

Portal Analitika