In firme

VIDEO: EVO automobil godine 2014.

Bliži se kraj godine i vrijeme je za razne izbore automobila godine. Pored onih standardnih (čitaj dosadnih) gdje se gleda zapremina prtljažnika, potrošnja i emisija CO2, postoje i izbori gdje se gleda isključivo na, pomalo zaboravljeno, uživanje u vožnji i samom automobilu bez obzira na cijenu, potrošnju i ostale detalje koji najviše brinu obične smrtnike.
VIDEO: EVO automobil godine 2014.
Portal AnalitikaIzvor

Ove godine, po prvi put, urednici EVO magazina su jednoglasno izabrali svoj automobil godine za 2014. Šarolik izbor automobila se takmičio za prestižnu nagradu: Audi S1 i VW Golf R predstavljali su racionalne automobile sa pogonom na sve točkove, divlji Megane 275 Trophy-R pobrao je dosta simpatija, arhaični Aston Vanquish je sve očarao zvukom V12 motora, Jaguar F-type R svojom sklonošću ka plesom zadnjeg kraja dok je BMW i8 pozitivno iznenadio urednike koji su očekivali hibridnog štedljivca a dobili pravi sportski automobil.

Porsche Cayman GTS je, na papiru, glasio za favorita ali ga je izdao mjenjač sa čudno složenim prenosnim odnosima, Mclaren 650S je dobio jednoglasne kritike za vozačku poziciju i nedostatak emocija (tradicionalno) dok je najviše kritika upućeno BMW-u M3 zbog nemogućnosti da snagu adekvatno prenese na podlogu…i na kraju, EVO automobil godine koji dokazuje da je specijalan kao što mu ime kaže…

 

CdM

Portal Analitika