Literatura

„Srećnik“ Nikolasa Sparksa u izdanju Nove knjige

Romantična knjiga Nikolasa Sparksa “Srećnik”, može se naći u izdanju Nove knjige, a pisac u svom novom djelu priča priču o čovjeku kojeg su susreti sa smrću vodili do ljubavi svog života.
„Srećnik“ Nikolasa Sparksa u izdanju Nove knjige
Portal AnalitikaIzvor

Američki marinac Logan Tibo, za vrijeme vojne službe u Iranu, pronalazi fotografiju nasmijane mlade žene, zakopanu u prašini. Razmišljajući šta da uradi da fotografiju baci ili da je zadrži, iz neobjašnjivog razloga Tibo odlučuje da je zadrži i počinje da je nositi sa sobom. Tada će za Tiboa uslijediti neočekivan splet srećnih okolnosti, od pobjeda u pokeru, preko savladavanja okršaja za okršajem, do preživljavanja smrtonosne borbe u kojoj će mu poginuti prijatelji.

Na pitanje šta mu donosi sreću u ovako čudnim okolnostima, jedino njegov prijatelj Viktor ima odgovor, to je fotografija- njegova amajlija. Ne uspjevajući da iz glave izabci lik žene sa fotografije, ona postaje njegova opsesija, pa po povratku u rodni Kolorado, kreće u potragu za ženom koja na neki naćin posjeduje ključ njegove sudbine. Ne očekujući, na tom putu Tibo srijeće Elizabet, ženu kakvoj se cijelog života nadao. Ali fotografija je i dalje tu i kao Tiboova tajna priča prijeti da naruši njihovu ljubav i sreću, ali i njihove živote.

Sparks je uspjeh postigao romanom “Bilježnica”, nakon čeka su uslijedilli ostali romani, od kojih su se mnogi našli na New York Times-ovoj bestseler listi, kao i na velikom platnu. Njegovi romani su prevedeni na mnoge svjetske jezike i prodati u više miliona primjeraka u svijetu.

Portal Analitika