In firme

Ovo je telefon koji je 20 puta skuplji od iPhone 6 [Video]

18vertu
P
ametni telefon koji je u saradnji s Bentleyem, lansirala britanska kompanija ‘Vertu’, košta 10.700 funti.

Ovo je telefon koji je 20 puta skuplji od iPhone 6 [Video]
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj novi telefon imaće samo najbogatiji jer je on jednak vrijednosti kao 20 novih iPhone 6 telefona na britanskom tržištu.

Iako su tehnološki slični kao drugi pametni telefoni, ono što ovaj aparat čini posebnim jeste to što je ručno izrađen, pa svaki od njih imaju potpis proizvođača.

Specifičan dizajn i prepoznatljivi dijamantni logotip najskuplje marke atomobila, Bentley čine ga moćnim aparatom koji možete spakovati u džep.

Telefon je jednostavno nazvan „Vertu za Bentley” , njegova spoljašnjost je obložena kožom, a u njegovoj izradi je korišćen titanijum.

Proizvođači znaju da dizajn nije za svačiji ukus, ali smatraju da će kao i predhodna verzija biti dobro prodavan na ruskom i azijskom tržištu.

Ovaj telefon možda nije dizajnerski najbolje napravljen, ali pomaže u mnogim aktivnostima bogatih. Naime, ukoliko vlasnik uređaja poželi da nabavi karte za već rasprodati koncert ili rezervaciju u najpopularnijem restoranu, osoblje Vertua tvrdi da takve zahtjeve može lako ostvariti.

Na taj način službenici Vertua obavljaju usluge ličnog asistenta za vlasnike uređaja, što opravdava njegovu pozamašnu cijenu. Zaposleni u Vertuu takođe mogu kupovati poklone na zahtjev vlasnika telefona ili organizovati zabave umjesto njega. Vlasnici uređaja su u kontaktu sa „ličnim asistentima” preko jednostavnog četa ili preko telefonskog poziva.

Inače, „Vertu za Bentley” je Android sa 64 GB memorije i s procesorom od 2,3 Ghz pa ako izuzmemo usluge osoblja Vertua za korisnike i luksuzni dizajn telefona, u pitanju je obični pametni telefon, koji tehnološki nije ništa bolji od jednog Samsung Galaxy S5 telefona.

Ipak, njegova najveća prednost ne leži u luksuznom dizajnu, već u „ekskluzivnim uslugama ličnog asistenta”, koje ovaj telefon pruža.

tehnologija.me

Portal Analitika