Region

Protiv Hadžihafizbegovića podnijeta prijava za izazivanje saobraćajke

hadzi
P
oznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginula majka manekenke Lane Kuduz.

Protiv Hadžihafizbegovića podnijeta prijava za izazivanje saobraćajke
Portal AnalitikaIzvor

 

Manekenka je u velikom šoku, piše index.hr. Osim što joj je majka poginula u naletu automobila kojim je u nedjelju  upravljao glumac Emir Hadžihafizbegović, i ona sama je za dlaku izbjegla smrt. Naime, ona, njena majka Ankica i rođak stajali su pored automobila na kojemu je pukla guma, a Lana je u posljednjiem trenutku skočila preko ograde i izbjegla smrt. Njena majka nažalost nije uspjela. U naletu vozila teško je povrijeđena nakon čega je preminula po dolasku u bolnicu.

Policija podigla kaznenu prijavu protiv Emira Hadžihafizbegovića

Sisačko-moslavačka policija podigla je kaznenu prijavu protiv glumca Emira Hadžihafizbegovića zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Policija tvrdi da je Hadžihafizbegović, vozeći Škodu Superb, prekoračio dozvoljenu brzinu, odnosno da se nije prilagodio uslovima u saobraćaju. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju saobraćaja u jednu traku, a brzina je na mjestu nesreće bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Glumac je naletio na zaustavljeni automobil.

Nesreća se dogodila u nedjelju 12. oktobra oko 20 sati, na sjevernoj strani autoceste kod Novske u smjeru Zagreba, na dijelu gdje se izvode radovi na sanaciji mosta. Nesreći je prethodilo rušenje i oštećenje saobraćajne signalizacije i markera koji su označavali zonu radova od strane nepoznatog vozača, koji se nije zaustavio već je nastavio vožnju dalje. Na dijelove srušene i polomljene signalizacije naletjelo je više vozila i probušilo gume pa tako i vozilo županjskih registracija kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin, s kojim su u automobilu bile dvije žene, od kojih je jedna bila smrtno stradala 63-godišnjakinja.

Za vrijeme dok je 46-godišnjak na vozilu mijenjao gumu, na njega je ličnim automobilom bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka naletio 53-godišnji hrvatski državljanin i udario u 46-godišnjaka, a potom i 63-godišnju ženu, koja se nalazila pored vozila. Od siline udarca ona je odbačena na zelenu površinu, dok se 53-godišnjak sa svojim vozilom zaustavio nešto dalje. Svi povrijeđeni su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opštu bolnicu Nova Gradiška gdje je 63-godišnjakinja preminula, 53-godišnjaku su konstatovane teške tjelesne ozljede, a 46-godišnjaku lake povrede. Oba vozača su alkotestirana te je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju vozača koji je srušio prometnu signalizaciju i pobjegao s mjesta događaja.

 

Portal Analitika