In firme

Amazon otvara prvu nevirtuelnu prodavnicu

amayonononon
N
ajveća onlajn trgovina Amazon planira da otvori svoju prvu nevirtuelnu prodavnicu u Njujorku preko puta poznatog solitera Empajer stejt bilding (Empire State Building).

Amazon otvara prvu nevirtuelnu prodavnicu
Portal AnalitikaIzvor

Prodavnica će se nalaziti u 12-ospratnoj zgradi u 34. Ulici, objavio je Vol strit džornal, pozivajući se na svoje obavještene izvore.

U osnovi, prodavnica će se uglavnom koristiti kao manje skladište u kome će moći da se preuzme roba na dan za koji je zakazana preko sajta kmpanije.

Takođe ona će raditi kao distributivni centar za kurire. Nije isključena mogućnost da će se prije ili kasnije tu prodavati i uređaji kompanije, kao što su čitač Kindle, smartfoni i TV plejeri, navodi list.

Ako se prodavnica pokaže uspješnom, u planu kompanije je otvaranje sličnih i u drugim gradovima SAD. Kako se navodi u materijalija, Amazon je prije dvije godine planirao da u Sijetlu otvori svoju prodavnicu, ali se odustalo zbog slabe posjećenosti zone gdje je trebalo da bude prodavnica.

Zato će prva nevirtuelna prodavnica biti preko puta Empajer stejt bildinga, koji godišnje posjeti 4,3 miliona ljuda, a prodavnica neprehrambenih proizvoda Macis (Macys) u blizini privuče više od 20 miliona posjetilaca godišnje.

Amazon je najveća svjetska onlajn prodavnica, koja prodaje robu i usluge preko interneta. Pored SAD, kompanija je prisutna u Kanadi, Kini, Brazilu, Japanu i evropskim zemljama.

Portal Analitika