Literatura

Bestseler "Ako ostanem" u Gradskim knjižarama

2509Akoostanem
O
božavaoce romantičnih i nadom ispunjenih priča obradovaće novo izdanje izdavačke kuće Nova knjiga, roman „Ako ostanem“, autorke Gejl Forman.

Bestseler "Ako ostanem" u Gradskim knjižarama
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je dirljiva i nježna priča o porodici, ljubavi i prijateljstvum koja će promijeniti vaš pogled na život i na ljude koji vas okružuju.

2509Akoostanem1Sedamnaestogodišnja talentovana violončelistkinja Mija suočava se s posljedicama užasne saobraćajne nesreće koja se desila njenoj porodici. U trenutku se ruši cijeli Mijin svijet, ostavljajući joj pitanja. Šta će se desiti ako ode? Da li je voljena? Šta će biti ako ostane?

Dok je u komi, Mija ima neobično iskustvo: ona napušta svoje tijelo i posmatra svoju porodicu i prijatelje koji polako postaju svjesni strašnog događaja. U međuvremenu, pred Mijinim očima se smjenjuju slike i događaji iz njene prošlosti i shvata da od nje zavisi da li će se probuditi iz kome i nastaviti da se bori ili će se predati... Kroz Mijina razmišljanja i prisećanja, upoznajemo njen tinejdžerski život, ljubav prema klasičnoj muzici i odnose s porodicom, prijateljima i dečkom Adamom. Dok Mija lebdi između života i smrti, okupljeni prijatelji i porodica imaju samo jednu molbu: „Molim te, nemoj da umreš“.

Ovaj internacionalni bestseler je moćna priča o ljubavi, gubitku i traženju snage da se donesu ispravne odluke kada odlučujete sami o svom životu.

Uspješna novinarka, Gejl Forman, dobitnica je značajnih britanskih nagrada za književnost. Roman „Kuda je otišla“, nastavak je ove dirljive i nježne priče, koji će se uskoro, uz roman „Ako ostanem“, takođe naći u Gradskim knjižarama.

Portal Analitika