In firme

Stiže Samsungov odgovor Eplu

alpha
K
rajem ove sedmice, u petak 26. septembra, Samsung će predstaviti novi model koji, već tradicionalno, izlazi ubrzo nakon novog modela njihovog najvećeg rivala, Epla koji je nedavno predstavio iPhone 6 modele.
Stiže Samsungov odgovor Eplu
Portal AnalitikaIzvor

Alpha će biti i prvi Samsungov pametni telefon sa metalnim okvirom.

Tako je i ove godine, manje od mjesec dana nakon što je Apple predstavio iPhone 6 modele, Samsung pripremio novi aparat kojeg mnogi tehnološki mediji nazivaju „najljepšim telefonom ikada“.

Novi model, Galaxy Alpha, krajem ovog mjeseca će se moći kupiti uz ugovor sa američkim telekom operaterom AT&T, a prednarudžbe za njegovu kupovinu se već mogu izvršiti.

Cijena za američko tržište, uz dvogodišnji ugovor, iznosi 200 američkih dolara, kao i za osnovni model iPhone 6.

Elegantni Alpha ima ekran dimenzija 4,7 inča, čime je identičan sa nedavno objavljenim iPhone 6, ali i manji od Galaxyja 5S, čiji je ekran dijagonalno 5,1 inča.

Ovaj pametni telefon imat će HD AMOLED displej koji omogućava gledanje videozapisa visoke kvalitete.

Nakon Note 4 i Note Edge uređaja, koji su među prvim Samsungovim phablet aparatima sa metalnim okvirom, Alpha će biti prvi pametni telefon čije kućište neće biti plastično.

Uprkos bateriji od 1,860mAh, Samsung kaže da sa svega 10 odsto snage, telefon može raditi cijeli dan, primati pozive i poruke.

Samsung posebno ističe mogućnost uštede baterije, zvanu Ultra Power Saving Mode, u kojem telefon gasi sve aplikacije osim esencijalnih, te displej spušta u crno-bijelu verziju.

Model je opremljen i sa stražnjom kamerom od 12 megapiskela, 2,5 GHz quad-core procesorom i ima 32GB interne memorije, a može se naručiti u tri boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj.

Portal Analitika