In firme

Mercedes AMG GT službeno predstavljen

1009-mercedes-1
M
ercedes je na oduševljenje brojnih fanova konačno službeno predstavio novog kralja sportskih automobila, željno iščekivani AMG GT. Radi se o nasljedniku legendarnog SLS AMG-a opremljenom kontroverznom prednjom maskom, velikm usisnicima i ogromnim LED svijetlima.

Mercedes AMG GT službeno predstavljen
Portal AnalitikaIzvor

Tu su i vrata bez okvira, zakrivljena krovna linija, aktivni spojler, LED pokazivači smjera i 19-inčne alu-feluge, prenosi Index.hr.



Fantastično uređena putnička kabina otkrivena je još prije nekoliko mjeseci. Vozač udobno zavaljen u sportsko sjedište presvučeno kožom okružen je širokom središnjom konzolom koja se uzdiže prema kružnim ventilacijskim otvorima i  8.4-inčnom ekranu. U kabini se nalazi mnoštvo hromiranih detalja, kao i onih izrađenih od mat ugljenična vlakna ili fajberglas u mat srebrnoj boji. Panela ugrađena u krovnu oblogu kontroliše, između ostalog, grijanje sjedišta i zadnje krilo.



1009-mercedes-2

Osnovni AMG GT opremljen je 4.0-litrenim V8 motorom koji razvija 462 KS i 600 Nm okretnog momenta. Jedinica je uparena sa sedmostepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom i omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 4.0 sekundi, kao i krajnju, elektronski ograničenu brzinu od 304 km/h. Skuplja GTS varijanta raspolaže 4.0-litrenim V8 bi-turbo agregatom od 510 KS koji razvija 650 Nm okretnog momenta i omogućuje ubrzanje do "stotke" za 3.8 sekundi.



1009-mercedes-3

nezavisne.com

Portal Analitika