Region

Paravinji ponovo produžen pritvor

okparavinja
V
anraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku danas je ponovo produžilo pritvor Draganu Paravinji optuženom za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloljetne Antonije Bilić prije tri godine.

Paravinji ponovo produžen pritvor
Portal AnalitikaIzvor

Sud je, kako su prenijeli lokalni mediji, o pritvoru ponovo odlučivao po nalogu Vrhovnog suda pošto je Paravinja u julu tražio izuzeće sudija zbog čega je novo suđenje prekinuto.

Vanraspravno veće šibenskog suda najpre je donijelo odluku o produženju pritvora, a zatim je odbacilo Paravinjin zahtjev za izuzećem sudija, zbog čega se Paravinja žalio.

Vrhovni sud tada je prihvatio njegovu žalbu u kojoj je naveo da je šibenski sud prvo trebalo da se izjasni o zahtjevu za izuzećem sudija, a tek onda o produženju istražnog zatvora.

Dragan Paravinja je prvostepeno bio osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva Antonije Bilić, kao i zbog pokušaja silovanja još jedne devojke.

Vrhovni sud je u aprilu srušio dio presude Županijskog suda u Šibeniku i doveo u pitanje kvalifikaciju teškog ubistva, jer smatra da nije dokazano da je Paravinja 17-godišnju Drnišanku pokušao da siluje prije nego što ju je ubio.

Nastavak ponovljenog suđenja očekuje se krajem mjeseca.

 

 

Portal Analitika