Region

Tirana se sprema za doček pape

69tir
T
rg Majke Tereze u Tirani, na kojem će prilikom papine posjete 21.septembra biti održana misa, trenutno je mjesto brojnih radova na uređenju prostora i liči na veliko građevinsko gradilište.

Tirana se sprema za doček pape
Portal AnalitikaIzvor

Albanska prijestonica Tirana se priprema za doček poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje, koji će u posjetu Albaniji doputovati 21. septembra, javlja Anadolija.

U koordinaciji albanskog Ministarstva kulture traju pripreme i restauracije na Trgu Majke Tereze u Tirani na kojem će tokom papine posjete biti upriličena misa.

Izvođači građevinskih radova uporedo rade na renoviranju fasada na okolnim zgradama i uređenju objekata i samog trga, koji trenutno liči na jedno veliko građevinsko gradilište.

Albanski Savjet ministara odobrio je i poseban budžet iz kojeg će biti finansirana i obnova Nacionalnog muzeja. Planirani su radovi na restauraciji dekorativnih mozaika na eksterijeru muzeja.

Papa Franjo će postati drugi papa koji je posjetio Albaniju. Ovu zemlju je 25. aprila 1993. godine posjetio i papa Jovan Pavle II.

Rtcg.me

Portal Analitika