Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Borislav i Ana dobitnici knjiga

1808novaknjiga
P
ortal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradile su danas Borislava Grujića i Anu Marković sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Borislav i Ana dobitnici knjiga
Portal AnalitikaIzvor

Borislav je dobitnik knjige „Sve što smo prećutali“ dok će Ana u svojoj biblioteci imati „Najbolje od mene“.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1808NajboljeMark Levi: Sve što smo prećutali

Džulija je mlada žena čije je djetinjstvo obilježeno ranim gubitkom majke, stalnim očevim odsustvom i samoćom.

Nekoliko dana pred svoje vjenčanje, Džulija donosi odluku da pozove Entoni Volša – briljantnog poslovnog čovjeka, ali oca s kojim nikad nije izgradila dobar odnos – i saznaje da on neće moći da prisustvuje njenom vjenčanju. Ovoga puta razlog odsustva je opravdan - on je umro.

Potresena, Džulija otkazuje vjenčanje i na taj dan sahranjuje oca. Ali, Entoni nije rekao svoju završnu riječ. Dan poslije sahrane, za kćerku ima još jedno nevjerovatno iznenađenje! Ono će je odvesti u potragu za odgovorima i čudesnim obrtima sudbine. Biće to najveće i najčudnije  putovanje u njenom životu, od Njujorka do Montreala, preko Pariza do Berlina, izvanredno i dirljivo, prilika da otac i kći nadoknade propušteno vrijeme i kažu sve što su do tada prećutali.

Ovo je romantična i fantastična komedija. Kroz avanturu punu iščekivanja, nježnosti, jakih emocija i humora, pisac nas vodi u središte složenih ljudskih odnosa otkrivajući nam, uz to, još jednu divnu potragu – za prvom ljubavi iz mladosti – onoj koja nikada ne umire.

1808svestosmoNikolas Sparks: Najbolje od mene

Svi želimo da vjerujemo da je beskrajna ljubav moguća. Ona je vjerovala, jednom, kada joj je bilo osamnaest godina.

U proljeće 1984, srednjoškolci Amanda Kolijer i Doson Kol, proživljavaju najljepše trenutke njihove zaljubljenosti. Iako se nalaze na suprotnim stranama puta, njihova ljubav prkosi realnosti života u malom gradu Orijental, u Sjevernoj Karolini. Ali kako je došao kraj školske godine, nepredviđeni događaji će rastaviti zaljubljeni par.

Sada, dvadeset i pet godina kasnije, Amanda i Davson su pozvani u Orijental na sahranu Taka Hostetlera, mentora koji je dao utočište njihovoj srednjoškolskoj ljubavi. Sprovodeći instrukcije koje je Tak ostavio za njih, oni shvataju da sve što su mislili da znaju – o Taku i sebi – nije bilo onako kako je izgledalo.

Primorani da se suoče sa bolnim uspomenama, dvoje bivših ljubavnika otkriće prave istine o izborima koje su napravili.

Portal Analitika