Region

Slavonski Brod: Uhapšen bivši radnik bolnice zbog bizarnog „hobija“

1408bolnicaslavonski
U
Slavonskom Brodu uhapšen je muškarac koji se tereti za posjedovanje „zbirke“ ljudskih dijelova tijela, prenosi Index.hr.

Slavonski Brod: Uhapšen bivši radnik bolnice zbog bizarnog „hobija“
Portal AnalitikaIzvor

Muškarac star 52 godine uhapšen je u utorak, a navodno veći dio pronađene zbirke čine muški polni organi. Kako prenosi hrvatski portal, riječ je o radniku slavonskobrodske bolnice koji je već suspendovan s radnog mjesta, ali zbog drugog zlodjela.

- Dana 12. avgusta u Policijskoj stanici Slavonski Brod primljena je dojava o pronalasku staklenki sa djelovima, najvjerovatnije, ljudskog tijela. Nakon preduzetih mjera, policijski službenici su uhapsili 52-godišnjeg muškarca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede mira pokojnika, koji je, uz kaznenu prijavu, predat u Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu – izjavila je Kata Nujić, portparolka Policijske uprave Brodsko-posavske županije.

Index. hr dalje piše kako, zbog okolnosti, u policiji za sad ne iznose više podataka o slučaju koji je šokirao Slavonski Brod. Dodatna informacija nije se mogla dobiti ni u Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu kojem je policija predala slučaj, i to zbog odsutnosti osoba ovlaštenih za komunikaciju s medijima.

Višekratni pokušaji novinara da u bolnici dobiju službenu izjavu, takođe su ostali bezuspješni. Prema informaciji iz uprave bolnice, sanacijski direktor Tihomir Biščević je službeno odsutan i za medije neće biti dostupan do ponedjeljka.

Nakon objavljivanja prvih informacija pojavile su se brojne spekulacije oko načina na koji je osumnjičeni prikupljao dijelove tijela. Sve upućuje na to da su organi prikupljani na patologiji slavonskobrodske Opšte bolnice.

Naime, agencija Hina iz pouzdanih izvora saznaje da je osumnjičeni muškarac radnik slavonskobrodske bolnice i da je radio kao tehničar na patologiji. Uhapšeni je već neko vrijeme odsutan s posla zbog suspenzije koju je dobio zbog drugih radnji koje nisu bile u skladu s poslovnom etikom.

Foto: index.hr

Portal Analitika