Literatura

Tanja Bakić na 26. Poetskoj noći u Velestovu

1308tanja
P
jesnikinja Tanja Bakić predstaviće se u subotu na 26. izdanju makedonske kulturne manifestacije Poetska noć, koja se od sjutra do 18. avgusta održava u Velestovu i Ohridu.

Tanja Bakić na 26. Poetskoj noći u Velestovu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je predviđeno programom manifestacije, prvoga dana biće upriličen pjesnički portret ugledne makedonske književnice Katice Kulavkove, a slijedi otvaranje grupne likovne izložbe, čiji su autori članova Centra za kulturu Protok ARTerija iz Ohrida.

U subotu će u Centru za kulturu „Grigor Prličev“ u Ohridu biti održan internacionalni poetski susret, gdje će, pored Bakić, stihove govoriti: Patrik Koter iz Irske, Zoran Jakimoski iz Makedonije i Barbara Pogačnik iz Slovenije.

- U ponedjeljak, 18. avgusta, u ohridskoj biblioteci „Grigor Prličev“ biće upriličena i promocija makedonskog izdanja knjige stihova „Sjeme i druge pjesme“, koju je početkom godine objavila izdavačka kuća PNV Publikacii iz Skoplja – najavila je Bakić.

Poetska noć u Velestovu ustanovljena je 1989. godine i predstavlja jednu od najznačajnijih kulturnih događaja u Ohridu. Na ovogodišnjem 26. izdanju manifestacije učestvovaće pjesnici, kritičari i umjetnici iz Makedonije, Irske, Slovenije i Crne Gore.

Portal Analitika