Literatura

Danas dodjela književne nagrade "Božo Bulatović"

1208povelja
K
njiževna nagrada „Božo Bulatović“ biće danas dodijeljena na svečanosti koja će u 19 časova početi u Centru za kulturu u Mojkovcu.

Danas dodjela književne nagrade "Božo Bulatović"
Portal AnalitikaIzvor

O laureatu će odlučivati žiri koji čine Borislav Jovanović, Željko Rutović i Bogić Rakočević.

Nakon toga, u istom prostoru će premijerno biti prikazan dokumentarni film „Putevi koji pišu - Božo Bulatović“, čiji je autor televizijski novinar i reditelj Mirko Jakovljević. U filmu, snimanom više od godinu dana, učestvuju i o Bulatovićevom književnom djelu i kulturnim prilikama njegovog vremena govore: Milorad Stojović, Radoslav Pajković, Jevrem Brković, Sreten Asanović, Janko Nikolovski, Borislav Jovanović, Bogić Rakočević, Mileva Pavlović, kao i Radoslav Rotković.

- Nagradom koja nosi ime Boža Bulatovića, jednog od najznačajnijih crnogorskih književnih stvaralaca XX stoljeća, grad Mojkovac potvrđuje vezanost za svoje najbolje duhovne izdanke i njihovu neprolaznu vrijednost. Podsjećamo da su dosadašnji laureati Čedo Vuković (2012) i Radoslav Pajković (2013), obojica za životno djelo, čime je, po mišljenju Savjeta na čijem je čelu gradonačelnik Mojkovca Dejan Medojević, nagrada dobila na značaju koji umnogome prevazilazi okvire ove sredine - stoji u saopštenju žirija ove nagrade.

Portal Analitika