Region

Hrvatska: Prvi hotel za alergične

2807kijavicaalergijaok
V
itality Hotel Punta iz Velog Lošinja prvi je u Hrvatskoj dobio međunarodni sertifikat ECARF, koji potvrđuje da su proizvodi i usluge u potpunosti prilagođene ljudima skloni alergijama.

Hrvatska: Prvi hotel za alergične
Portal AnalitikaIzvor

Hotel je taj sertifikat dobio nakon sprovedene zahtjevne revizije, u sklopu čega je uz posebne standarde u pripremi hrane morao da zadovolji i niz ostalih ECARF uslova, poput izbjegavanja bilja koje uzrokuje alergije ispuštajući aeroalergene, djelova hotela u kojima nema kućnih ljubimaca, proizvodi za ličnu higijenu osoba sa osetljivom kožom (bezmirisni ili sapuni bez alergijskih supstanci), piše na sajtu HRT-a.

I prije tog sertifikata Hotel Vitality Punta bio je jedan od prvih u kojima su se mogla naručiti jela bez alergena, odnosno sastojaka koji uzrokuju alergiju prema individualnoj osjetljivosti, ističu iz "Jadranka" hotela, u okviru kojih posluje i ovaj za osobe sklone alergijama.

Sertifikat ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation) dodjeljuje neprofitna fondacija smještena u sklopu Klinike za dermatologiju, venerologiju i alergologiju Medicinskog fakulteta u Berlinu. Riječ je o interdisciplinarnoj ustanovi za tretiranje, istraživanje i razmijenu znanja u području alergologije.

(mondo.rs)

foto: Guliver images

Portal Analitika