Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Po knjiga Ani i Tatjani

3006novaknjiga
P
ortal Analitika
i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dvije naše čitateljke sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Po knjiga Ani i Tatjani
Portal AnalitikaIzvor

Tatjana Marković je dobila knjigu „Memoari jedne gejše“, dok je Ana Đurović dobila knjigu „Nikom ni riječi“, koje se inače mogu naći u slobodnoj prodaji u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori.

U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire.

Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

3006Memoarijedne

Artur Golden: Memoari jedne gejše

Roman Artura Goldena, pisan prema nesvakidašnjoj ispovijesti Nite Sajuri, jedne od najuspješnijih gejši svoga doba, godinama očarava čitaoce i ostaje aktuelan, uprkos tome što je prenesen i na filmsko platno.

Žena nesvakidašnje sudbine iskreno i neposredno priča svoju životnu priču još od vremena ranog djetinjstva. Nizanje događaja i situacija, uzbudljivošću i živopisnošću, ne dozvoljavaju čitaocu predah.

U „Memoarima jedne gejše“ čitalac upoznaje svijet u kom je najvažnija upravo njegova predstava, gdje se djevojačka čednost prodaje onome ko ponudi najviše novca, a žene se obučavaju kako da razonode najmoćnije muškarce. To je svijet u kom je ljubav odbačena kao iluzija.

Raskošan stil pisanja, odraz bogate rečenice rječite gejše, vodi čitaoca kroz jednu životnu dramu, oslikavajući i japansko društvo prije Drugog svjetskog rata.

 

Harlan Koben: Nikom ni riječi

Roman „Nikom ni riječi“ je još jedna u nizu intrigantnih krimi-drama Harlana Kobena.

3006Nikomnirijeci

Uspješni pedijatar koji vodi miran građanski život, živi u savršenom je braku i ima uzornu karijeru, doživljava životni preokret. Za kratko vrijeme, splet okolnosti mijenja njegov život iz korijena. Misterije iz prošlosti, ljubav koja odolijeva vremenu, zločini koje treba istražiti i spriječiti, vode priču do krajnje neizvjesnog završetka.

Za dr Dejvida Beka gubitak je bio isuviše bolan. Svakog dana u posljednjih osam godina proživljavao je užas onoga što se dogodilo. Svjetlucavo jezero. Blijeda mjesečina. Prodorni krici. Noć kada je ostao bez žene. Posljednji put kada ju je vidio u životu.

Svi mu govore da je vrijeme da nastavi da živi dalje, da zaboravi na prošlost, jednom za svagda. Ali, Dejvid Bek ne može da prihvati kraj. Na ekranu njegovog kompjutera pojavila se poruka - rečenica koju su znali samo on i njegova pokojna žena. Odjednom, Bek počinje da vjeruje u nemoguće: da je negdje, nekako, Elizabet ipak živa.

Bek je upozoren da ne govori nikom ni riječ. Tako i postupa. Zbog toga on izbjegava ljude kojima najviše vjeruje i upušta se u potragu za nejasnim likom čije mu poruke pružaju očajničku nadu. Ali, neko mu je već za petama. Bek se kreće prema srcu mračne i smrtonosne tajne – a neko namjerava da ga zaustavi prije nego što tamo stigne.

Portal Analitika