Region

Prisilno naplaćuju alimentaciju jer je sud utvrdio očinstvo od 60 odsto!

miskovic
Z
a danas je bilo u podne zakazano iseljavanje osmočlane porodice Mišković u Kninu, koje je trebalo da spriječe aktivisti udruženja "Živi zid".

Prisilno naplaćuju alimentaciju jer je sud utvrdio očinstvo od 60 odsto!
Portal AnalitikaIzvor

Ne zna se još kako je akcija okončana, a organizovana je jaji bi se prisilno naplatila alimentacija Draganu Miškoviću kojeg je Gordana Lovrenović 1985. godine tužila da je otac njene kćerke Žakline koju on godinama osporava.

No, ništa tu ne bi bio odudaralo od čestih slučajeva u Hrvatskoj, ali i drugim dijelovima svijeta gdje se na ovaj način provode sudske odluke, da sarajevski sud nije “utvrdio” da je Dragan  Žaklinin otac, ali samo - napola!?

"Sve je počelo u Travniku 1985., kada je Gordana Lovrenović tužila Dragana Miškovića da je otac njene kćeri Žakline Lovrenović. Na pregledu za utvrđivanje očinstva u Sarajevu sud je utvrdio da je on 60 posto otac. Tada nije bilo DNK analize, pa je zaključak donesen samo na osnovu vizualnog pregleda. Iako je Mišković cijelo vrijeme tvrdio da nije otac djeteta i naknadno tražio DNK analizu kako bi to i dokazao, njena pravna zastupnica je to odbila i na račun neisplaćene alimentacije pokrenula prodaju nekretnine u kojoj živi bračni par Mišković sa svoje šestoro djece", saopšteno je iz udruženja "Živi zid".

Situacija u kojoj postoji realna mogućnost da Mišković nije Žaklinin otac lako bi se mogla razriješiti DNK analizom, tvrde iz navedenog udruženja. Ukazuju na suludost porodičnog zakona u Hrvatskoj koji dozvoljava da se neko proglasi ocem iako on to nije!

 

(klix.ba)

Portal Analitika