Literatura

Bojana i Marija su dobitnice izdanja ICJK

2706iciklogo
I
nstitut za crnogorski jezik i književnost
(ICJK) i Portal Analitika nagradili su danas Bojanu Laković i Mariju Radević sa po jednim primjerkom knjige „Njemačka književnost u Crnoj Gori do 1945“ autorke Jelene Knežević.

Bojana i Marija su dobitnice izdanja ICJK
Portal AnalitikaIzvor

Jelena Knežević u knjizi „Njemačka književnost u Crnoj Gori do 1945“, koja predstavlja njenu znatno dopunjenu magistarsku tezu,teži da osvijetli što se iz njemačke književnosti čitalo, prevodilo i što se o tome pisalo u Crnoj Gori. Primarna namjera istraživanja je, dakle, ispitivanje obima i utvrđivanje značaja recepcije njemačke književnosti na tlu današnje Crne Gore od 1834, kad je obnovljena cetinjska štamparija, do 1945. godine, a sekundarna da doprinese utvrđivanju mjere uticaja djelā njemačke književnosti na crnogorske autore u periodu stasavanja crnogorske književnosti kao osobene nacionalne književnosti“, navodi izdavač.

Nagradu dobitnici mogu podići utorkom od devet do 15 časova u prostorijama Instituta za crnogorski jezik i književnost koje se nalaze na Bulevaru Mihaila Lalića br. 1, u zgradi Biotehničkog instituta. Za sve informacije u vezi sa podizanjem nagrade dobitnici se mogu informisati na broj telefona 020/265-014. Više informacija o izdanjima ICJK možete pogledati na sajtu ove institucije.

Portal Analitika