Literatura

Nova knjiga: „Krive su zvijezde“, dirljiva ljubavna priča

1306zvijezdesu
I
zdavačka kuća Nova knjiga objavila je roman Džona Grina „Krive su zvijezde“.

Nova knjiga: „Krive su zvijezde“, dirljiva ljubavna priča
Portal AnalitikaIzvor

- Grin pokazuje pravu ljubav dvoje tinejdžera koji prihvataju jedno drugo u ponižavajućim fizičkim i emotivnim iskušenjima – i to je romantičnije od ma kakvog zalaska sunca na plaži – navode iz ove izdavačke kuće.

1306zvijezdesu1Svijet gledamo kroz oči šesnaestogodišnje Hejzel koja boluje od raka i zbog roditelja kreće na terapiju u Grupu za podršku mladima oboljelim od raka. Nimalo oduševljena tom idejom, djevojka čiji društveni život do tada nije ni postojao, upravo na mjestu na kojem svi pričaju o svojoj usamljenosti i životnim nedaćama doživljava pravu ljubav nakon što upozna sedamnestogodišnjeg bivšeg košarkaša Ogastasa.

Uprkos medicinskom čudu koje je smanjilo tumor i kupilo joj još nekoliko godina života, Hejzel je oduvijek bila u terminalnoj fazi bolesti – njeno posljednje poglavlje bilo je ispisano odmah uz postavljenu dijagnozu. Ali, onda se u Grupi za podršku pojavio Ogastus Voters i njena priča je ponovo napisana.

Roman koji je prodat u više od million primjeraka u izdanju Nove knjige možete kupiti u svim Gradskim knjižarama.

Ovaj bestseler je mladom američkom reditelju Džoš Bunu poslužio kao isnpiracija za istoimeni film koji se od juče prikazuje u Cineplexxu.

Portal Analitika