Zanimljivosti

Soni u gubicima jer se nije prilagodio

2205soni
I
zvršni direktor Sonija, Kazuo Hiraji, izjavio je da je njegova kompanija nagomilala gubitke, jer nije dovoljno brzo reagovala na promjenu tržišnih uslova.

Soni u gubicima jer se nije prilagodio
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, direktor je obećao da će se naredne godine kompanija vratiti na staze profita.

Soni je prošle nedjelje prijavio neto gubitak od 128,4 milijarde jena (1,3 milijarde dolara) za fiskalnu godinu zaključno sa martom 2014., dok je za tekuću fiskalnu godinu prognozirao gubitak od 50 milijardi jena (490 miliona dolara), prenijela je agencija AP.

"Moramo priznati da su naši koraci ka preduzimanju akcija bili isuviše spori", rekao je Hiraji novinarima u sjedištu Sonija u Tokiju, i dodao da će kompanija u potpunosti sprovesti strukturne reforme.

On je, takođe, naglasio da, iako je Sonijevo elektronsko odjeljenje u problemima, kompanija dobro posluje u drugim oblastima poput sektora za film i muziku.

Prvi čovjek kompanije je negirao da će prodati gubitaško odjeljenje za proizvodnju televizora, nakon što je izgubio lidersku poziciju na tom polju.

"Više neće biti velikog kresanja radnih mjesta u ovoj fiskalnoj godini", zaključio je Hiraji, i dodao da će Soni prestati da juri za udjelom na tržištu, umjesto čega će se fokusirati na solidnu profitabilnost.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika