Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Nada i Slađana dobile po knjigu

0505novaknjiga
P
ortal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su Nadu KneževićSlađanu Perović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Nada i Slađana dobile po knjigu
Portal AnalitikaIzvor

„Cijepanje paučine“ Bogića Rakočevića pripala je Kažić, dok će „Igre gladi“ Suzan Kolins uskoro biti u biblioteci Knežević.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

0505CijepanjeBogić Rakočević: Cijepanje paučine

Zbirka eseja u kojoj autor bilježi važne odrednice crnogorske kulturne scene. Scene, koja se sve više udaljava od sfere duhovnosti. On ne samo da evidentira važne odrednice kulturne scene, već evidentira i kulturološke fenomene koji karakterišu današnjicu i kreiraju sudbinu ne samo kulturnog stvaraoca, nego i tzv. običnog građanina.

Takođe, ova zbirka eseja upoznaje čitaoce sa vječitom čovjekovom težnjom ka osvajanju slobode, posebno sada, u vrijeme njegove sve veće otuđenosti i izgubljenosti u potrošačko materijalističkom svijetu prepunom grabljivih mreža u kojima je čovjek ravnodušni i bespomoćni plijen.

Pročitajte zbirku i saznajte koju vrstu „paučine“ cijepa Rakočević u ovoj zbirci.

0505igregladiSuzan Kolins: Igre gladi

Prvi roman fantastične trilogije „Igre gladi“ koja će vas povesti u zemlju Panem i njen blistavi glavni grad Kapitol sa dvanaest distrikta. Kapitol je surov i okrutan, drži distrikte u pokornosti tako što ih primorava da svake godine šalju po jednog dječaka i jednu djevojčicu, koji će učestvovati u Igrama gladi. Šesnaestogodišnja Ketnis Evedin, koja živi sa majkom i mlađom sestrom, dobrovoljno se prijavljuje da učestvuje u Igrama gladi, kako bi spasila mlađu sestru. To su igre koje se igraju do smrti, a televizija uživo prenosi borbe. Ketnis postaje pravi borac...

Avantura i romansa stapaju se u ovom uzbudljivom romanu čija se radnja odvija u budućnosti koja na veoma zabrinjavajući način podsjeća na našu stvarnost.

Da li je Ketnis spremna da se izbori sa strašnim Kapitolom i njegovim Igrama gladi?

Na osnovu trilogije, snimljeni su i filmovi koji su doživjeli svjetsku popularnost.

Portal Analitika