Region

Bandić tužio Milanovića, traži 40.000 eura odštete

2304milanbandicok
Z
agrebački gradonačelnik i bivši član vladajuće Socijaldemokratske partije (SDP) Milan Bandić tužio je premijera Zorana Milanovića zbog izjava u izbornoj kampanji i traži odštetu od 300.000 kuna (40 hiljada eura) za pretrpljenu duševnu bol.

Bandić tužio Milanovića, traži 40.000 eura odštete
Portal AnalitikaIzvor

"Zbog ovih vaših izjava, koje se nalaze trajno pohranjene na internetskim portalima, trpiću duševne boli, i ubuduće, i to trajno...", navodi se, između ostalog, u Bandićevoj tužbi koju je podnio zagrebačkom Opštinskom sudu.

Bandićev advokat Krešimir Krsnik potvrdio je da je Bandićeva tužba primljena u zarebačkom sudu i da se čeka datum prvog ročišta.

Žestoka retorika na relaciji Milanović - Bandić vladala je za vrijeme lokalnih izbora.

"I kad sam rekao da je to klijentelistička družina, da Zagreb treba očistiti od korupcije. To sam mislio i to mislim i dalje", rekao je tada Milanović, piše zagrebački "Jutarnji list".

Bandić je, kako navodi list, odbio da komentariše Milanovićevu izjavu koji je još rekao:

"Da ću se sa tim solidarisati i da ću tome aplaudirao, neću. To je klijentelizam. To je korupcija. U okviru svojih ovlašćenja ću o tome govoriti jer o tome nešto znam".

Bandić je tu Milanovićevu izjavu doživio kao klevetu i uvredu, angažovao advokata i tužio premijera zahtjevajući nadoknadu štete u visini od 300 hiljada kuna, koju će, kako najavljuje, donirati u humanitarne svrhe.

Gradonačelnik tvrdi da su ga premijerove riječi povrijedile i da su kod njega "prouzrokovale intenzivne duševne boli".

"Posljedice su se odrazile ne samo na tužiteljevo duševno stanje, već i ukupno stanje njegovih poslova, poslovni i privatni ugled, na svakodnevni poslovni i privatni život, a naročito su se manifestovale u sklopu njegove funkcije gradonačelnika", navodi se u tužbi.

Bandić tvrdi u tužbi da je svakodnevno izložen pitanjima o navodnim protivzakonitim radnjama, brojnim neugodnostima, podsmijesima, sumnjičavim pitanjima, pogrdnim komentarima, dobacivanjima…

"Trpi sumnje svojih saradnika, što ga bitno ometa u nesmetanom obavljanju aktuelne funkcije za koju je potrebno kontinuirano povjerenje najbližih saradnika, svih zaposlenih u Gradu Zagrebu, gradskih i državnih političkih struktura i cjelokupne javnosti", navodi se u tužbi.

(Vijesti.ba)

Portal Analitika