In firme

Sony prodao sedam miliona konzoli PlayStation 4

1804sonyplaystationok
J
apanski elektronski gigant Sony je od prošlogodišnjeg puštanja u prodaju PlayStationa 4 prodao sedam miliona tih igračkih konzola širom svijeta. Iz kompanije je danas saopšteno da ih ne mogu proizvoditi dovoljno brzo.

Sony prodao sedam miliona konzoli PlayStation 4
Portal AnalitikaIzvor

"Odgovor globalne igračke zajednice na PS4 bio je nevjerovatan i zaista smo počastvovani što igrači biraju PS4 kao narednu generaciju igračke konzole", izjavio je predsjednik i izvršni direktor Sony odeljenja za kompjutersku zabavu Endru Haus i dodao da je putovanje za PS4 tek počelo i da uprkos tome što je kompanija suočena sa problemima zbog snažne tražnje širom svijeta, Sony ostaje posvećen zadovoljavanju potreba klijenata, javlja Frans pres.

Prodaja softvera za konzolu je, takođe, bila snažna, pri čemu je do 13. aprila ove godine prodato više od 20,5 miliona kopija u maloprodaji širom svijeta i putem digitalnog preuzimanja.

PS4 se za dominaciju na tržištu digitalne kućne zabave bori sa Microsoft "xbox one" i Nintendo "wii y", u uslovima kada su igračke konzole pod sve većim pritiskom da dokažu svoju vrijednost u svijetu sveprisutnih smartfona i tableta sa igricama.

Portal Analitika