Abiznis

Rekordna prodaja fijata 500L u SAD

1704fiat
F
ijat automobila Srbije je u martu zabilježio rekordnu mjesečnu prodaju modela "fijat 500L“ u Americi, sa prodata 1.422 vozila, i Kanadi, gdje je do kupaca stiglo 376 automobila, objavio je B92.

Rekordna prodaja fijata 500L u SAD
Portal AnalitikaIzvor

U prvom ovogodišnjem kvartalu, u Americi su plasirana 2.952 vozila "500L“, dok su Kanađani, za prva tri ovogodišnja mjeseca, kupili 568 "fića“.

U Americi su lani prodata 7.402 "fijata 500L“, a u Kanadi 899 automobila proizvedenih u kragujevačkoj fabrici.

U Italiji su prošlog mjeseca prodata 7.072 "fijata 500L“, čime se taj model našao na drugom mjestu najprodavanijih novih putničkih vozila na Apeninskom poluostrvu, iza automobila "fijat panda“.

Poslije promjene na čelu Fijat automobila Srbije kad je Antonija Čezare Feraru na mjestu generalnog menadžera zamijenila Silvija Verneti, ovih dana imenovani su i novi direktori za finansije i komercijalne poslove. Poznavaoci Fijatovog poslovanja tvrde da kadrovske izmjene u "drugoj liniji“ nemaju veze sa postavljenjem Vernetijeve za generalnog direktora u FAS-u, već kažu da se "radi o rutinskim kadrovskim promjenama u okviru Fijata“. Automobili se iz Kragujevca izvoze preko Luke Bar.

 

 

Portal Analitika