Abiznis

Lukšić sa Guidi o ekonomskim odnosima Rima i Podgorice

luksic
I
talijanska ministarka za ekonomski razvoj, Federika Guidi primila je u posjetu ministra inostranih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igora Lukšića.

Lukšić sa Guidi o ekonomskim odnosima Rima i Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju objavljenom na sajtu italijanskog Ministarstva,  tokom susreta su analizirane perspektive razvoja ekonomskih odnosa između Rima i Podgorice,  sa posebnim osvrtom na temu energije.

“U ovom sektoru, naime, važna je saradnja između dvije zemlje, a ostale  mogućnosti mogle bi da pristignu i primjenom sporazuma o strateškoj saradnji Italije i Crne Gore, od 6. februara 2010, koji predviđa značajne poduhvate u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, kao i na planu povećanja energetske efikasnosti.

U centru razgovora dvoje ministara bile su i nove mogućnosti razvoja na planu trgovine, budući da geografski Crna Gora predstavlja idealna ulazna vrata za italijanske proizvode prema tržištu Balkana, kao i prema još istočnijim teritorijama. Na kraju je analiziran i plan razvoja crnogorske infrastrukture, nezaobilazni instrument za puni uzlet ekonomije ove države”, navodi se u saopštenju Ministarstva za ekonomski razvoj.

Portal Analitika