Region

Cro Cop: Zlostavljanje životinja slama mi srce

0303borci1
P
remda je borilački sport njegov izbor, Mirko Filipović (Cro Cop) ni najmanje ne podržava ‘borbu’ van ringa. Posebno je osjetljiv na nasilje prema životinjama, stoga ni sekunde nije razmišljao hoće li učetsvovati u kampanji ‘Biraj svoje bitke!’, prenosi portal Story.hr.

Cro Cop: Zlostavljanje životinja slama mi srce
Portal AnalitikaIzvor

Kampanji kojom se želi ukazati na to da je zlostavljanje životinja krajnje neprihvatljivo su se priključili i drugi sportisti – Mladen Brestovac, Igor Jurković i Mladen Kujundžić.

‘Biraj svoje bitke!’ naziv je kampanje azila Dumovec i udruge Prijatelji životinja, iz Hrvatske, kojoj su se priključili neka od najpoznatijih hrvatskih borilačkih imena. Borci su snimili kampanju i pozirali sa psima spašenima od zlostavljanja koji su trenutno smješteni u azilu Dumovec a kampanja počinje početkom marta. Sportisti se nadaju da će svojim primjerom ukazati na to da je zlostavljanje životinja neprihvatljivo.

Psi koji su učestvovali u kampanji uživali su u pažnji boraca, a kroz kampanju im se povećava šansa da će ih neko prepoznati kao svog idealnog kućnog ljubimca.

Mirko Filipović je u naručju držao kujicu Elsu koja je u poznim godinama ostavljena pred skloništem, te je ustanovljeno da je zlostavljana. Cro Cop je veliki ljubitelj životinja, veliki broj je spasio s ulice, a i sam je vlasnik nekoliko pasa.

„Ne kaže se uzalud da su psi najbolji čovjekovi prijatelji. Oni čovjeka neće nikada razočarati, ne znaju se pretvarati, kad gazda dođe kući, raduju mu se. Napušteni psi slome mi srce, najradije bih sve udomio“, kaže Mirko Filipović za Story.hr.

0303borci2Mladen Brestovac se na snimanju družio s Torom, psom spašenim od zanemarivanja, a ova dva velika momka su se vrlo brzo sprijateljila. Zahvaljujući kampanji, Tor ima velike šanse da pronađe udomitelje.

0303borci3Igora Jurkovića ni dva treninga dnevno ni loši zimski uslovi nisu obeshrabrili da dođe i podrži kampanju azila Dumovec ‘Biraj svoje bitke!’. Ovaj snažan borac se raznježio kad je u ruke primio malenu umiljatu Floru koja je spašena od zlostavljanja, te mu nikako nije bilo jasno zašto bi neko ozlijedio tako maleno stvorenje.

0303borci4Mladen Kujundžić je za potrebe snimanja doputovao iz Rijeke i uprkos intenzivnim treninzima pronašao je vrijeme da podrži ovaj plemeniti cilj. Ringo, pas koji je primljen kao štene u azilu i već nekoliko godina čeka novi dom se brzo opustio pokraj smirenog Mladena, te mu je na kraju snimanja dao i šapu.

Izvor: story.hr; foto: Story Press

Portal Analitika